Velkommen til Viden om Mad


Her kan du finde svar på spørgsmål om vore fødevarer.


Du kan slå op i Leksikon eller stille spørgsmål til andre af Voms læsere.

 

Søg på Vom

Obs. søgeord bliver gemt

 

 

Målsætning

Viden om mad - Vom - er stedet, hvor du kan få den bedste og mest troværdige information om mad. Vi vil sikre, at vores egne kilder altid er i orden og til at stole på.

Når det drejer sig om fødevarer, er der kun sjældent et enkelt endegyldigt svar. Derfor lægger vi også vægt på, at sagerne bliver set fra flere sider, vendt og drejet i en debat mellem eksperter og forbrugere.

Vi vil gerne kunne give dig svar på alle spørgsmål om mad, uanset om det handler om smag, sundhed, sikkerhed eller andet, der vedrører din mad.

 

 

Debatforum

Alle med et seriøst bidrag er velkommen til at deltage i Debatten.

Voms læsere har allerede besvaret 7000 spørgsmål.

Få e-mail tilsendt når der er en ny besked
E-mail 

Eller send et spørgsmål eller en kommentar  

 


 

Tilbage

Hej. Jeg har fundet en gammel opskrift på russisk dessert, som jeg har fået lyst til at prøve. Men..... i opskriften skal der bruges "semuljegryn". Det finder jeg desværre ikke nogen steder. Er der nogen der ved hvad det er, og hvad det evt. også kan hedde?

Anette Bossen 12. januar 2009 21:21:02
Det hedder Semuljegryn og det brugte man meget i *gamle dage*
jeg vil da tro det kan købes i Føtex....eller det kan købes på nettet.........
Mvh E. Kristensen

E. Kristensen 12. januar 2009 21:38:21
Jeg mener bestemt jeg har set semuljegryn i Super-Bedst, og det var meget billigt.

Knudsen 19. januar 2009 09:32:30
Hej.... vil bare sige tak for svarene. Jeg må en dag prøve en af de to butikker. Men jeg skal køre ca. 50 km. for at komme til en af disse, så det bliver nok ikke lige i morgen :-)

Semuljegryn 19. januar 2009 19:33:16
Er de der semuljegryn ikke ca det samme som mannagryn?? Det kan man da få i de fleste store dagligvarebutikker - kvickly f.eks

Nette 29. januar 2009 14:57:01
Jeg tror også at mannagryn kan bruges istedet for semuljegryn.
Begge dele er gryn af hvede.

Oprindeligt var mannagryn lidt grovere end semuljegryn, og man kunne få mannagryn som fine og grove gryn alt efter størrelsen på "partiklerne".
Men jeg ved ikke om det stadig er sådan.




Nina 29. januar 2009 15:37:09
Min mormor lavede ofte "russisk morgenrøde", som hun kaldte denne vidunderlige, smagfulde og ganske billige dessert af mannagryn, hindbær og ribs. Med cremesovs -mums.

esther 3. februar 2009 23:58:25
Kan vi ikke høre lidt mere om
"rusisk morgenrøde"
Regnar

Regnar 4. februar 2009 00:49:00
Jeg har som barn fået " rusisk Morgenrøde" Det blev lavet på mannagryn og hindbær eller ribssaft. Kogt op ligesom grød, derefter skal det piskes til det er helt koldt og luftigt, det skifter farve undervejs fra helt mørkerød til en dejlig lyserød farve. Dertil spiser man så cremesovs.

Søster 24. september 2009 16:05:18

Tilbage

Navn:
Indlæg:

 

Annoncer