Velkommen til Viden om Mad


Her kan du finde svar på spørgsmål om vore fødevarer.


Du kan slå op i Leksikon eller stille spørgsmål til andre af Voms læsere.

 

Søg på Vom

Obs. søgeord bliver gemt

 

 

Målsætning

Viden om mad - Vom - er stedet, hvor du kan få den bedste og mest troværdige information om mad. Vi vil sikre, at vores egne kilder altid er i orden og til at stole på.

Når det drejer sig om fødevarer, er der kun sjældent et enkelt endegyldigt svar. Derfor lægger vi også vægt på, at sagerne bliver set fra flere sider, vendt og drejet i en debat mellem eksperter og forbrugere.

Vi vil gerne kunne give dig svar på alle spørgsmål om mad, uanset om det handler om smag, sundhed, sikkerhed eller andet, der vedrører din mad.

 

 

Debatforum

Alle med et seriøst bidrag er velkommen til at deltage i Debatten.

Voms læsere har allerede besvaret 7000 spørgsmål.

Få e-mail tilsendt når der er en ny besked
E-mail 

Eller send et spørgsmål eller en kommentar  

 


 

Tilbage

Jeg har købt mig en pose grønne ming bønner, men jeg aner ikke hvad jeg skal bruge dem til. Er der nogen der kan lede mig på vej?

Stine 10. marts 2005 16:56:09
Mener du mon mung bønner?
De har den fordel fremfor andre bønner, at de efter udblødning har en kogetid på ca. 30 min. Ellers kan de bruges som andre tørrede bønner.
Jeg bruger dem f.eks. i denne ret:
- et hakket løg svitses
- udblødte mung bønner (100 g tørrede) tilsættes sammen med vand, så bønner og løg er helt dækket plus lidt ekstra
- det bringes i kog og skal koge 30 min.
- efter 15 min. tilsættes 1 fed finthakket hvidløg og lidt ingefær (enten frisk eller tørret)
- en smule mynte og fennikel tilsættes
- når der mangler 10 min. kogetid tilsættes 100 g hakket spinat og det koger færdigt
- før servering tilsættes lidt citronsaft f.eks. ½-1 tsk efter smag samt lidt salt.

De kan også bruges til bønnespirer. Man skyller dem, lægger dem fugtige og løst tildækket til de spirer, hvorefter de kan spises. De bør skylles mindst en gang dagligt.

Nina 13. marts 2005 16:50:41
Jeg har tabt 8 kg og skal tabe 8 kg mere , men jeg er gået i stå, vægten kører lidt op lidt ned, jeg tager ikke på, men taber mig heller ikke.Jeg spiser ikke noget af det man ikke må ...er der nogen af jer der har et godt råd
Hilsen til jer alle Kiss

kiss 13. marts 2005 18:36:45
Lige en kommentar. Mung bønner skal ikke ligge i blød. De kan skal kun koges møre, 25-30 min.

Eskil Schilling 13. marts 2005 21:04:33
Selvom mungbønner kan undvære iblødsætning, bliver de faktisk bedre i konsistensen og møre lidt hurtigere, hvis de bliver udblødt før kogning.
De samme gælder i øvrigt grønne puy-linser.

Nina 14. marts 2005 12:06:36
Jeg er totalt forvirret...
Nogen siger at mung bønner skal stå i blød andre, at de ikke skal. Nogen siger de skal koge 20 min, andre 30 og andre igen 40 min.
Hjælpppppp

Lise 11. januar 2009 17:24:23
Min mening er at de ikke SKAL stå i bød, men man KAN godt sætte dem i blød. Og jeg foretrækker selv iblødsætning, fordi det giver en konsistens, som jeg godt kan lide.
Mht. til kogetiden er der også forskel på, hvordan man foretrækker konsistensen.
Du kan evt. prøve dig frem. Smag efter, hvad du bedst kan lide selv.

Nina 11. januar 2009 20:27:59

Tilbage

Navn:
Indlæg:

 

Annoncer